Past papers 5

“Past papers” means “past HKCEE/HKAL examination papers”. The topic is for Hong Kong students who are facing HKCEE or HKAL. But the general principles can also be used for tackling other public examinations.

基本上,你把每天的溫習化成模擬考試(即是按年份做 pastpaper)就可以。然後根據每日的分數和每日的錯處,來決定下一日溫什麼。

有一個原理就是,千萬不要企圖完成所有事情。大部分的情況下,你的時間只會足夠完成 “所有事情” 中的一小部分。你可以達到的,就是選最重要的事去做。

比喻說,有一個人入了急症室。他的 心、眼、手 都有危險。那樣,醫生應先救哪一個器官呢? 

— Me@2010.03.06

2010.03.07 Sunday (c) All rights reserved by ACHK